De regelingen Energie investeringsaftrek (EIA) en Milieu investeringsaftrek (MIA) bieden een fiscale korting voor ondernemers die investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De investeringen die hiervoor in aanmerking komen, staan op de jaarlijkse Energie- en Milieulijst. Onlangs verschenen de nieuwe lijsten voor 2019.

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).
Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.
Het bedrijfsmiddel waarin u investeert staat op de Milieulijst en voldoet aan daarin gestelde eisen.

Als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie kunt met de Energie-investeringsaftrek (EIA) fiscaal voordeel behalen. Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Voor 2019 is er een budget van € 147 miljoen.
Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving.

De Energielijst en Milieulijst 2019 vindt u op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/huidig-jaar/2019.

De MIA en/of Vamil en de Energie-investeringsaftrek dient binnen 3 maanden na aankoop van het bedrijfsmiddel aangevraagd te worden bij RVO.nl.

 

Ga terug

Aanmelden Nieuwsbrief

MevrouwHeer


Door aanmelding op de nieuwsbrief stem ik ermee in akkoord te zijn met de voorwaarden en de privacyverklaring van Accountantskantoor de Lange
Klik hier voor de privacyverklaring