Werden er het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid binnen uw onderneming? U komt dan mogelijk in aanmerking voor een subsidie in het kader van de “Subsidieregeling praktijkleren”. Met deze subsidieregeling kunt u maximaal € 2.700 ontvangen per gerealiseerde praktijkleer- of werkleerplaats per studiejaar.

Voorwaarden
Heeft u het afgelopen jaar een vmbo- of mbo-leerling begeleid? In dat geval moet uw onderneming een erkend leerbedrijf zijn om voor de subsidie in aanmerking te komen. De subsidie betreft dan een tegemoetkoming in de begeleidingskosten.

Heeft u een hbo-leerling, promovendus of een technologisch ontwerper in opleiding (toio) begeleid? Dan kunt u de subsidie krijgen als de onderwijsinstelling van de leerling uw onderneming aanmerkt als een onderneming/organisatie die een goede begeleiding geeft. U krijgt dan een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten.

De praktijkleerstage dient te berusten op een geldige overeenkomst tussen de onderwijsinstelling, u als werkgever en uw leerling. De beroepsopleiding moet een volledig onderwijsprogramma betreffen en diplomagericht zijn.

Subsidiebedrag
De subsidie bedraagt maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijkleerplaats of gerealiseerde werkleerplaats per studiejaar. U ontvangt de subsidie na de leer-/werkperiode in de verhouding van de periode waarin u daadwerkelijk de praktijkbegeleiding in uw bedrijf heeft verzorgd. Een leerling/student of toio kan dus elk moment van het studiejaar bij u starten of stoppen. U krijgt dan naar verhouding een tegemoetkoming in de gemaakte begeleidingskosten.

Subsidie digitaal aanvragen
De komende indieningsronde voor het studiejaar 2018/2019 loopt van 2 juni tot en met uiterlijk 16 september 2019. Meer informatie vindt u op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-praktijkleren.

Meer weten?
Heeft u nog vragen of hulp nodig? Of bent u benieuwd of u aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Ga terug

Aanmelden Nieuwsbrief

MevrouwHeer


Door aanmelding op de nieuwsbrief stem ik ermee in akkoord te zijn met de voorwaarden en de privacyverklaring van Accountantskantoor de Lange
Klik hier voor de privacyverklaring